Etusivu

Tervetuloa sivustolle http://urbaanioranki.com/. Tämä sivusto käsittelee terveellistä, tasapainoista elämäntapaa, ravitsemusta, ruokavalioita, liikuntaa ja lifestylea. Mikäli olet kiinnostunut hyvinvoinnista ja vaihtoehtoisista elämäntavoista, on tämä sivu sinua varten. Sivustolla on pohdittu monenlaisia terveyteen, hyvinvointiin ja elämänlaatuun vaikuttavia tekijöitä eri näkökulmista.

Vapaa-aika on suuressa arvossa nykymaailmassa

Nykyajan digitalisoitunut elämäntyyli, jossa kaikki ovat tavoitettavissa lähes 24/7, on monelle melko stressaavaa ja siksi vapaa-ajan tärkeys onkin huomattu erityisesti viime vuosina. Tällä sivustolla annetaan muun muassa vinkkejä vapaa-ajan viettoon ja siihen, kuinka löytää tasapaino hektisen arjen keskellä. Toisinaan voi olla hyvä vain sulkea älylaitteet ja tietokone, ja olla hetken aivan itsekseen, muiden tavoittamattomissa.

Moni saattaa kokea myös riittämättömyyden tunnetta, kun ei kykene suoriutumaan samalla tavoin kuin ympäröivät ihmiset vaikuttavat tekevän. Itsensä kritisoiminen on kuitenkin turhaa, sillä jokainen meistä on erilainen, eikä muihin vertailemalla yleensä saavuta mitään hyvää. Kannattaa keskittyä vain itseensä ja yrittää kehittää niitä ominaisuuksia, joiden kokee tarvitsevan kehittämistä.

Olet mitä syöt

Ruoka on osa kaikkien päivittäistä elämää ja sillä on suuria vaikutuksia hyvinvointimme eri osa-alueisiin. Syömällä terveellisesti on mahdollista parantaa monia alueita omassa hyvinvoinnissaan. Oikealla ruokavaliolla voi ehkäistä masennusta, muistisairauksia, syöpää, vatsavaivoja, osteoporoosia ja monia muita sairauksia. Ei siis ole todellakaan yhdentekevää, mitä suuhunsa pistää.

Ruokaa kannattaa myös ajatella muunakin kuin pelkkänä polttoaineena. Erilaisten ravintoaineiden yhdistelmät muodostavat kokonaisuuden, joka auttaa ylläpitämään elimistön tasapainoa, kun niitä saa oikeissa määrissä. Terveellinen ruoka parantaa elämänlaatua ja auttaa pitämään mielen virkeänä.

Liikuntaa sopivissa määrin

Tällä sivustolla käydään läpi myös monipuolisen liikunnan ja toisaalta myös levon merkitys. Jokainen voi lukea liikuntasuositukset ja noudattaa niitä orjallisesti. Olisi kuitenkin helpompaa, jos jokainen löytäisi liikunnan ilon ja harrastaisi liikuntaa muutoinkin kuin pakotettuna.

Liikunnassakin on hyvä löytää tasapaino ja mahdollisimman monipuolisesti liikkumalla takaa itselleen sopivaa harjoitusta monella eri osa-alueella. Välillä voi olla hyvä myös pysähtyä ja esimerkiksi meditoida. Mielen hallinta ja harjoitus on erityisesti stressaantuneelle ihmiselle aivan yhtä merkittävää kuin fyysinenkin harjoitus. Tasapaino on läsnä kaikessa ja sen löytämiseen tähdätään myös tällä sivustolla.